UTSTÄLLNINGAR 2023


Norra Vätterns Bild- & Formkonstnärer anordnar sin årliga medlemsutställning: Höstsalong med tema ”Under ytan”. 45 medlemmar deltar med olika tekniker. Jag deltar med ett verk skapat av olika material där skulpturen består av stengodslera och papper med en textil bakgrund. Hoppas det lockar till ett besök.

Vi är en konstförening för verksamma konstnärer och konsthantverkare från området Askersund, Tiveden och Motala med omnejd.

Höstsalongen är en vandringsutställning med vernissage i nya Askersunds konsthall i kulturhuset Sjöängen den 26 augusti kl. 11-14. Irma Sandgren f.d. chef för Finlands Kulturinstitut för Benelux inviger utställningen. Höstsalongen pågår i Askersund från 26 augusti till 17 september och flyttas därefter till Kulturverkstan K-ringen i Motala där John Börén från Kulturavdelningen på Motala Kommun inviger vernissagen den 7 oktober kl. 12.00-16.00. I samband med vernissagen kommer Skräpdykaren och berättar om sin verksamhet.

I Askersunds konsthall är utställningen bemannad av utställare lördagar och söndagar kl. 11.00-14.00 övrig tid kontaktar man bibliotekspersonal för insläpp.
K-ringens öppettider är lördagar och söndagar kl. 12.00-16.00 och torsdagar kl. 16.00-18.00.

Mer info om vår förening och alla konstnärer: http://www.nvbof.se

————————————-

Här möts bruks- och konstföremål av keramik, akvarell och textil.

Jag strävar ofta efter att förmedla en känsla som övervinner våra förutfattade normer kring materialet jag arbetar i. Till exempel att leran är ett tungt material och med mina keramiska ballonger skapas en illusion av svävande lätthet. Mina keramiska spetsar leker med förutsättningarna hårt och mjukt.

——————–

V30-31 Förvandlas konsthallen i hamnen i Askersund till en Samutställning av sju konsthantverkare. Jag ställer ut tillsammans med Inger Melin, Ingrid Fries-Hansson, Liselotte Zika, Brita Weiner, Margareta Fredriksson och Marre Cederlund. Öppet alla dagar 10-18. Välkomna!

——————————————————–

Den 1:a juli har jag ett bord med keramik och vykort på Lerbäcksmarken. Marknaden blåses in med fanfar kl. 9.00 och håller öppet till 16.00. Lerbäcksmarken är en liten marknad med hög kvalité som har fokus på konsthantverk och mathantverk. Dessutom finns det underhållning och servering. Gratis inträde men 50kr i parkering.
Här hittar du alla knallar: http://www.lerbacksmarken.se/knallar-2023/
Hoppas vi ses.

—————————————-

18-23 juli Utställning i konsthallen i hamnen i Askersund. Mer info kommer.

—————————————–

Höstsalong Vernissage 26/8 kl: 11-14 Sjöängens konsthall Askersund. Utställningen flyttas sen till K-Ringen i Motala där det blir vernissage 7/10 kl: 12-15.

——————————

I årets konstrunda har vi 69 medlemmar och 17 inbjudna gäster att besöka. Jag har skaffat mig en större ateljé som ligger ett stenkast bort från den tidigare så ni hittar mig fortfarande mitt i Mariedamm. Jag har bjudit in 2 gäster: Riely Töörn och Magnus Wreeby. Vill ni se vad vi gör så finns många fina bilder på instagram:

Mer info om konstrundan och medlemmar http://www.nvbof.se

———————————–

UTSTÄLLNINGAR 2022

———————————————–

Välkomna till min ateljé i Mariedamm. Under april månad kan man köpa lotter av alla utställare eller via nvbof´s hemsida https://www.nvbof.se/sv/konstlotteriet

—————————————-

Välkomna att besöka mig och alla andra knallar på lerbäcksmarken den 2 juli 2022 http://www.lerbacksmarken.se/

————————————-

Konst i kvarteretär tillfällen där vi samarbetar kring öppettider i ateljéer och vernissage i konsthallen i Askersund. Jag har öppet i min ateljé 5, 19, 26 juli 2022. Välkomna till Mariedamm!
Under V28 har jag stängt i min ateljé och istället är ni välkomna på vernissage i Konsthallen i hamnen i Askersund den 12 juli. Jag ställer ut tillsammans med Inger Melin. Vår utställning Original i variation har öppet hela veckan. 12 – 17 juli 2022

———————

——————–

Kom och njut av blommor och konst. Den 27-28 juli 2022 är jag inbjuden gäst hos Rönne trädgård. Under de här två dagarna kan man besöka flera unika utflyktsmål utmed Närkesbersvägen som bland annat erbjuder lokalproducerade matvaror, skinnprodukter, konst, hantverk, loppis mm. Följ länkar för mer info.

——————–